Primăria Comunei Râu Alb, județul Dâmbovița, organizează în perioada 28.04.2025 – 30.04.2025, în baza H.G. 1336/2022, concurs pentru ocuparea, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, de 8 ore/zi, a postului contractual de execuție vacant de: – Muncitor calificat, treapta I – deservent buldoexcavator – în cadrul Compartimentului „Administrativ” din cadrul Primăriei Comunei Râu Alb, județul Dâmbovița.
Concursul va consta într-o probă scrisă și o probă de interviu.

Dosarele pentru concurs se vor depune la sediul Primăriei Comunei Râu Alb, județul Dâmbovița, din localitatea Râu Alb de Sus, str. Primăriei, nr.148, comuna Râu Alb, județul Dâmbovița, înăuntrul termenului prevăzut la art. 34 din H.G. 1336/2021, respectiv 10 zile lucrătoare de la data afișării anunțului (termenul se calculează conform art.98 din HG 1336/2024), în perioada 02.04.2025 – 15.04.2025( inclusiv), de luni până joi, în intervalul orar 8:00 – 16:00 și vineri, în intervalul orar 8:00 – 14:30, și vor conține următoarele documente:
a) formular de înscriere la concurs – conform Anexei nr.2 la H.G. 1336/2021),
b) copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, aflate în termen de valabilitate;
c) copia certificatului de căsătorie sau a altui document prin care s-a realizat schimbarea de nume, după caz;
d) copiile documentelor care atestă nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum şi copiile documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor specifice ale postului solicitate de autoritatea sau instituţia publică;
e) copia carnetului de muncă, a adeverinţei eliberate de angajator pentru perioada lucrată, care să ateste vechimea în muncă şi în specialitatea studiilor solicitate pentru ocuparea postului;
f) certificat de cazier judiciar sau, după caz, extrasul de pe cazierul judiciar;
g) adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare, eliberată de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului;
h) certificatul de integritate comportamentală din care să reiasă că nu s-au comis infracţiuni prevăzute la art. 1 alin. (2) din Legea nr. 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, cu modificările ulterioare, pentru candidaţii înscrişi pentru posturile a căror activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane;
i) curriculum vitae, model comun European.
Adeverința care atestă starea de sănătate conţine, în clar, numărul, data, numele emitentului şi calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătății.
Pentru candidaţii cu dizabilităţi, în situaţia solicitării de adaptare rezonabilă, adeverinţa care atestă starea de sănătate trebuie însoţită de copia certificatului de încadrare într-un grad de handicap, emis în condiţiile legii.
Documentul prevăzut la lit. f) poate fi înlocuit cu o declaraţie pe propria răspundere privind antecedentele penale. În acest caz, candidatul declarat admis la selecţia dosarelor are obligaţia de a completa dosarul de concurs cu originalul documentului anterior datei de susţinere a probei scrise.
Copiile de pe actele prevăzute la lit. b)- e), precum şi copia certificatului de încadrare într-un grad de handicap se prezintă însoţite de documentele originale, care se certifică cu menţiunea „conform cu originalul” de către secretarul comisiei de concurs.
Documentul prevăzut la lit. h) poate fi solicitat și de către autoritatea sau instituția publică organizatoare a concursului, cu acordul persoanei verificate, potrivit legii.
Condiții generale de participare la concurs:
a) are cetăţenia română sau cetăţenia unui alt stat membru al Uniunii Europene, a unui stat parte la Acordul privind Spaţiul Economic European (SEE) sau cetăţenia Confederaţiei Elveţiene şi domiciliul în România;
b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;
c) are capacitate de muncă în conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
d) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate;
e) îndeplineşte condiţiile de studii, de vechime în specialitate, de experienţă şi, după caz, alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs;
f) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra securităţii naţionale, contra autorităţii, contra umanităţii, infracţiuni de corupţie sau de serviciu, infracţiuni de fals ori contra înfăptuirii justiţiei, infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face o persoană candidată la post incompatibilă cu exercitarea funcţiei contractuale pentru care candidează, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
g) nu execută o pedeapsă complementară prin care i-a fost interzisă exercitarea dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii sau faţă de aceasta nu s-a luat măsura de siguranţă a interzicerii ocupării unei funcţii sau a exercitării unei profesii;
h) nu a comis infracţiunile prevăzute la art. 1 alin. (2) din Legea nr. 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, cu modificările ulterioare, pentru posturile a căror activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane
i) are capacitate deplină de exerciţiu
Prin excepţie de la condiţia prevăzută la lit. a) pot fi angajaţi şi cetăţeni străini, cu respectarea regimului stabilit pentru aceştia prin legislaţia specifică şi legislaţia muncii.
Condiții specifice de participare la concurs:
studii generale minim 10 clase,
certificat /atestat de pregătire profesională pentru buldoexcavatorist sau calificare pentru lucrător mașinist utilaje,
permis de conducere categoria : B;
vechime în muncă în domeniu mecanic: minim 2 ani.
Domiciliul în comuna Râu Alb.
Selecţia dosarelor de concurs se realizează în maximum 2(două) zile lucrătoare de la expirarea datei limită de depunere a dosarelor, cu menţiunea „ADMIS” sau „RESPINS”.
Doar candidații declarați „Admis”, se pot prezenta la proba următoare.
Secretariatul comisiei de concurs, respectiv al comisiei de contestații va fi asigurat de către d-na Dumitru Adriana – tel: 0245/240740, e-mail: primariaraualb@yahoo.com.
Comunicarea rezultatelor la fiecare probă a concursului se face prin afișare la sediul Primăriei Comunei Râu Alb, județul Dâmbovița, și pe pagina de internet a instituției, în termen de maximum o zi lucrătoare de la data finalizării probei.
Se consideră admis la concursul pentru ocuparea unui post vacant/temporar vacant candidatul care a obţinut cel mai mare punctaj dintre candidaţii care au concurat pentru acelaşi post, cu condiţia ca aceştia să fi obţinut punctajul minim necesar.
La punctaje egale are prioritate candidatul care a obţinut punctajul cel mai mare la proba scrisă, iar dacă egalitatea se menţine, candidaţii aflaţi în această situaţie vor fi invitaţi la un nou interviu, în urma căruia comisia de concurs va decide asupra candidatului câştigător.
După afişarea rezultatelor obţinute la selecţia dosarelor de înscriere, proba scrisă şi/sau proba practică şi interviu, după caz, candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţie la Compartimentul resurse umane, în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor, respectiv de la data afişării rezultatului probei scrise şi/sau probei practice şi al interviului, sub sancţiunea decăderii din acest drept.
În situaţia contestaţiilor formulate faţă de rezultatul selecţiei dosarelor, comisia de soluţionare a contestaţiilor verifică îndeplinirea de către candidatul contestatar a condiţiilor pentru participare la concurs în termen de o zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.
În situaţia contestaţiilor formulate faţă de rezultatul probei scrise, probei practice sau al interviului, comisia de soluţionare a contestaţiilor analizează lucrarea sau consemnarea răspunsurilor la interviu doar pentru candidatul contestatar în termen de o zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.
Comunicarea rezultatelor la contestaţiile depuse se realizează prin afişare la sediul Primăriei comunei Râu Alb, județul Dâmbovița, și pe pagina de internet a instituției, la secţiunea special creată în acest scop, imediat după soluţionarea contestaţiilor.
Rezultatele finale se afişează la sediul Primăriei comunei Râu Alb şi pe pagina de internet a acesteia, la secţiunea special creată în acest scop, în termen de o zi lucrătoare de la data afişării rezultatelor soluţionării contestaţiilor pentru ultima probă, prin specificarea menţiunii „admis” sau „respins”. Afişarea rezultatelor obţinute de candidaţi la probele concursului, precum şi afişarea rezultatelor soluţionării contestaţiilor şi a rezultatelor finale ale concursului se realizează folosindu-se codul numeric pentru identificare atribuit fiecărui candidat.
Candidatul nemulţumit de modul de soluţionare a contestaţiei se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii.
BIBLIOGRAFIA
Pentru ocuparea postului vacant – funcție contractuală de muncitor calificat I –deservent buldoexcavator
1. Constituţia României ‐ Titlul III Cap. V,
2. O.U.G 57/2019 privind Codul Administrativ, Titlul V;
3. O.U.G. nr.195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare,
4. H.G. nr.1391/2006, pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002.
5. Legea securității și sănătății în muncă nr. 319/2006, cu modificările și completările ulterioare.
6. Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, următoarele titluri: Titlul II –Contractele Individuale de muncă;
TEMATICA
Cunoștințe de legislație rutieră;
Cunoștințe de mecanică auto;
Obligațiile conducătorilor auto.
PRINCIPALELE ATRIBUTII CONFORM FIȘEI POSTULUI:
1. Preia ordinele de lucru de la șeful de serviciu,
2. Prezentarea la serviciu în stare corespunzătoare (odihnit și fără influența băuturilor alcoolice);
3. Pentru stabilirea duratei de lucru șoferul este obligat:
a. la plecarea și venirea din cursă scrie pe foaia de parcurs ora exactă de plecare respectiv intrare ;
b. predă foaia de parcurs în momentul completării integrale;
4. asigură zilnic buna funcționare și întreținere a autovehiculului respectând toate instrucțiunile tehnice, menține curățenia acestuia;
5. participă efectiv, pe durata programului de lucru, la reparațiile ce se efectuează în atelier la autovehiculul pe care-l are în primire;
6. întreține și folosește în scopuri utile societății inventarul de scule și materiale pe care-l are în primire,
7. plecarea în cursă se va face în urma dispoziției primite și fără abateri de la traseu;
8. previne și combate cauzele ce duc la poluarea mediului, iar în caz de avarie este obligat să înlăture cauza dacă este posibil, și să anunțe imediat conducerea societății;
9. aduce la cunoștința șefului direct toate neconformitățile constatate în desfășurarea activității;
10. respectă ordinea și disciplina la locul de muncă;
11. în perioadele în care are timpi morți în executarea meseriei de șofer execută şi alte sarcini trasate de şefii ierarhici;
12. utilizează rațional timpul de lucru și materialele de lucru din dotare;
13. urmărește valabilitatea actelor vehiculului din dotare;
14. urmărește efectuarea la timp a reviziilor, schimburilor de ulei și filtre, gresarea elementelor ce necesita aceasta operațiune;
15. va cunoaște și va respecta prevederile legale cu privire la circulația pe drumurile publice;
16. nu încredințează conducerea utilajului altor persoane;
17. nu transportă persoane străine cu utilajul;
18. răspunde personal de:
a. integritatea autovehiculului pe care îl are în primire;
b. întreținerea autovehiculului,
c. exploatarea autovehiculului în conformitate cu instrucțiunile prevăzute în cartea tehnică a acestuia;
d. respectă cerinţele prevăzute de: * Ordinul S.G.G. nr. 600/2018 privind aprobarea Codului controlului intern/managerial al entităţilor publice; * Procedurile şi instrucţiunile privitoare la sistemul de control intern managerial şi managementul calităţii; * Regulamentul intern;* Procedurile, instrucţiunile şi legislaţia SSM si SU aplicabile;
19. răspunde de păstrarea secretului de serviciu precum şi de păstrarea secretului datelor şi al informaţiilor cu caracter personal deţinute sau la care are acces ca urmare a executării atribuţiilor de serviciu.
20. Îndeplineşte şi alte atribuţii încredinţate de şeful ierarhic superior sau de conducerea instituţiei.
Concursul are loc la sediul Primăriei Comunei Râu Alb, sat Râu Alb de Sus, str. Primăriei, nr. 148, localitatea Râu Alb, județul Dâmbovița.
Calendarul de desfășurare a concursului:
Afișare anunț : 02.04.2025 ;
Dosarele de înscriere la concurs se vor depune la sediul Primăriei comunei Râu Alb, judeţul Dâmbovița până în data de 15.04.2025, ora 16:00;
Selecţia dosarelor de concurs va avea loc în data de 16.04.2025 .
Rezultatele selecţiei dosarelor de către membrii comisie de concurs vor fi afişate în data de 17.04.2025, orele 13:00 ;
Termen limită depunerea contestaţiilor privind rezultatele selecţiei dosarelor de concurs se depun la secretariatul comisiei de soluţionare a contestaţiilor pana în data de 22.04.2025, până cel mai târziu ora 13:00;
Rezultatul contestaţiilor se afişează la sediul Primăriei comunei Râu Alb, Județul Dâmbovița în data de 23.04.2025, ora 16,00;
Proba scrisă se va desfăşura în data de 28.04.2025, ora 10:00 la sediul Primăriei Comunei Râu Alb, din satul Râu Alb de Sus, str. Primăriei, nr. 148, Comuna Râu Alb, Județul Dâmbovița,
Rezultatele la proba scrisă se vor afişa la sediul instituţiei, în aceeaşi zi cu desfăşurarea probei, până la ora 14:00 ;
Contestaţiile privind rezultatul probei scrise se depun la secretariatul comisiei de soluţionare a contestaţiilor pana în data de 29.04.2025 până cel mai târziu ora 11:00;
Comisia de contestaţii va soluţiona eventualele contestaţii ale candidaţilor declaraţi „respins” la proba scrisă în data de 29.04.2025, ora 15.00;
Proba interviului se va desfăşura în data de 30.04.2025, ora 10,00 la sediul Primăriei Comunei Râu Alb, din satul Râu Alb de Sus, str. Primăriei, nr. 148, Comuna Râu Alb, Județul Dâmbovița;
Comunicarea rezultatelor după susținerea interviului se vor afişa la sediul instituţiei, în aceeaşi zi cu desfăşurarea probei, până la ora 13,00 ;
Contestaţiile privind rezultatul interviului se depun la secretariatul comisiei de soluţionare a contestaţiilor pana în data de 30.04.2025 până cel mai târziu ora 14,00;
Comisia de contestaţii va soluţiona eventualele contestaţii ale candidaţilor la proba interviu în data de 30.04.2025, ora 16, 00 ;
Afișarea rezultatului final al concursului 30.04.2025, ora 16,00 .
Informații suplimentare se pot obține de la sediul Primăriei comunei Râu Alb – Compartiment secretar general – tel. 0245/240740.