Într-adevăr, a fost o săptămână cu totul altfel pentru elevii Școlii Gimnaziale Telești – Ludesti.
În cadrul programului Săptămâna Verde, elevii au participat activ, demonstrând inițiativă, dobândind abilități noi și schimbând ceva în comunitatea în care locuiesc și învață.

Astfel, elevii au plantat flori și braduți în curtea școlii, au vopsit gardul in culorile curcubeului pentru a face școala mai primitoare și mai veselă.

În cadrul programului “Dezvoltarea comportamentului ecoprotectiv”, elevii școlilor Telesti și Scheiu de Jos au avut o amplă acțiune de ecologizare și igienizare a localității, satul fiind luat la pas de către grupurile de școlari care au adunat materialele plastice și deșeurile care nu erau biodegradabile.

Rezultatele au fost pe măsura efortului depus, iar cantitatea de gunoi strânsă a fost una considerabilă, însă totul a fost făcut cu dăruire de către micile mâini harnice.

Au fost organizate ateliere sub coordonarea Asociației Școala de Valori, ,,Autotestarea aptitudinilor tehnice Play4TechincalSkills”- sau ,,Play4FutureJobs”-, ateliere la care participarea a fost una proactivă și care a stârnit pe deplin interesul participanților.

Tot la Scheiu de Jos, elevii au participat și la activități de tip “Teatru Forum”.

Pentru ca suntem în Săptămâna Patimilor, iar biserica reprezintă încă un reper în orice localitate românească, cu ajutorul elevelor de clasa a Viii-a de la Școala Scheiu de Jos a fost demarată o amplă acțiune de curățenie a bisericii din sat, în vederea pregătirii pentru primirea credincioșilor care urmează să primească lumină în incinta Sfântului lăcaș de rugăciune.

Iar pentru că învățarea presupune și relaxare, în cadrul Programului de finanțare din Fondul pentru mediu, 40 de elevi și 5 cadre didactice de la Școala Gimnazială Telești au participat cu entuziasm la o excursie educativă de două zile în zona Cazanelor Dunării, tot parte din activitățile Programului „Săptămâna Verde”.

Scopul acestei excursii a fost educarea ecologică și conștientizarea elevilor asupra importanței protejării mediului, prin contactul direct cu biodiversitatea și patrimoniul natural și cultural al zonei Dunării.
